+36-30-981-87-98 info@goldvasut.hu

Rólunk

Minőségi terepasztalok, egyedi megjelenéssel

 

Ezt az oldalt először a saját hobbim bemutatására szántam, de később kiderült, hogy vannak akik nem tudnak időt szánni a tervezésre, építésre és segítséget kérnek attól aki meg tudja valósítani álmaikat.

 

G-OLD vasút története

 

A történet ahol minden elkezdődött!

2019. április 09-et írunk, veteránautó kiállítás Budapest.

A nézelődés közben besétáltunk egy kisebb épületbe és megláttuk „A TEREPASZTALT”.

A csalódottság azonnali volt az ott látottak miatt. Nagyon nem tetszett, mondom is a feleségemnek, „ha ez a XXI. század modellvasútja akkor nagy a baj! Ennél fél kézzel is különbet építek!”

A feleségem válasza: „tessék, mutasd meg, legalább elfoglalod magad valamivel, úgyis ott van az a helyiség amivel nem csinálunk semmit!”

Másnap belevetettem magam a „gugli” és a „jutub” áradatába. Hihetetlen izgalommal olvastam, néztem technikákat a mai lehetőségekről. Azonnal tudtam, hogy valami szép, vállalható, de legfőképpen minőségi terepasztalt kell építenem. A kutakodás közepette akadtam össze (már kijelenthetem) Ritter Rudi barátommal, akivel elkezdtünk építeni egy asztalt, de amit éppen aznap tőle tanultam azt másnap egy kisebb, de önálló asztalon magam is megvalósítottam! Itt indult el velem a modellezés cunami. Amit tanultam azonnal meg is akartam valósítani és mindent el is követtem ezért. Időt fáradtságot nem kímélve megcsapott a mozdony füstje, ahogy mondani szoktuk!

Tudtam, hogy alkotnom kell!

Szenvedélyemmé vált a pálya és terepépítés, ez utóbbit kedvelem a legjobban. A kezdeti „mindenevő” stílust követően lassan kialakult bennem egy adott korszak és stílus szeretete, amiben nagy szerepet játszott Kisfaludy Zsolt barátom és az Ő munkái. A kedvenc korszakom az Epoche I-III.-ig, a gőzösök és dieselek világában.

Mára már nagyképűség nélkül mondhatom, hogy kifinomult technikákat alkalmazva minőségi termékeket készítek és adok ki a kezemből.

Böngéssze kedvére oldalam!

Üdvözlettel:

Baranyai Tamás